Basistraining Vlaggensysteem
Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En hoe leer je hen wat wel en niet acceptabel seksueel gedrag is?
Het Vlaggensysteem biedt professionals, die met kinderen en jongeren werken, een interventie om seksueel gedrag te beoordelen, bespreekbaar te maken met collega’s, de kinderen en jongeren om gepast te reageren.
Het Vlaggensysteem stimuleert gezond seksueel gedrag en draagt bij aan het voorkómen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren. Het doel van deze scholingsdag is: seksueel (grensoverschrijdend) gedrag bespreekbaar maken, objectief kunnen duiden en adequaat te kunnen handelen. Tijdens deze eendaagse training maak je kennis met deze methodiek, word je getraind in het toepassen van de methodiek en ben je je bewust van je persoonlijke/ professionele valkuilen.
Waar gaan we mee aan de slag?
We gaan deze trainingsdag aan de slag met de methodiek van het Vlaggensysteem. Zo wordt het stuurwiel uitgebreid besproken en worden de gedragingen van de jongeren aan de hand van de kleuren geclassificeerd als aanvaardbaar, licht grensoverschrijdend, ernstig grensoverschrijdend en zwaar grensoverschrijdend. Door de normatieve lijst wordt aangeleerd welk gedrag passend is bij welke leeftijd. Door middel van casuïstiek gaan we pro-actie aan de slag met situaties te beoordelen.
Wat kun je na deze dag?
Na het volgen van deze trainingsdag kun je door middel van de methodiek van het Vlaggensysteem situaties objectief beoordelen en handelen naar gelang van de situatie.
Trainers
Je krijgt training van:
- Han Penders, senior jeugdzorgwerker en trainer
- Keshia Tuhalauruw, opleidingscoördinator, voorheen ervaren jeugdzorgwerker en trainer.
Overige informatie
- Datum: 30 mei 2024 van 9.00-16.00 uur
- Kosten: €300,- pp inclusief lunch
- Incompany: mogelijk op aanvraag
- Accreditatie: SKJ206233 - 5 punten
Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of vragen over de training kun je contact opnemen met Keshia Tuhalauruw via keshia.tuhalauruw@viajeugd.nl
Aanmelden kan via het formulier. Tot dan!